“Een kind van drie is niet de helft van een kind van zes”

on

In deze toespraak uit 2010 betoogt Ken Robinson dat we een revolutie in het onderwijs nodig hebben. Geen aanpassing, maar een compleet andere aanpak. De huidige wijze van onderwijs geven typeert Robinson als een industriële. Omdat we te maken hebben met verschillende mensen hebben we de aanpak nodig van een boer: een organische manier van onderwijs geven. Geen “fastfoodmodel” maar één waarbij het eten is aangepast aan de lokale omstandigheden. Ken Robinson: “Je kunt de uitkomst van menselijke ontwikkeling niet voorspellen; het enige wat je kunt doen, net als een landbouwer dat doet, is de condities creëren waaronder ze beginnen te groeien.”

Koppelingen

  • Sir Ken Robinson: Een revolutie in educatie! (video van toespraak TED-conferentie uit 2010, eventueel Nederlands ondertiteld)
    “[Het fastfoodmodel] verarmt onze geest en onze energie evenveel als fast food ons fysieke lichaam afbreekt.”
  • Ken Robinson zegt dat scholen creativiteit vermoorden (video toespraak TED-conferentie uit 2006, eventueel Nederlands ondertiteld)
    “[Kinderen] zijn bang geworden om fouten te maken. En zo leiden we onze bedrijven overigens ook. Wij stigmatiseren fouten. En nu leiden we nationale onderwijssystemen waar fouten de ergste dingen zijn die je kunt maken.”